Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot en met 10 jaar (groep 4, 5 en 6) worden soms Wek’s genoemd. Dit is een verzamelnaam voor Welpen (m), Esta’s (m/v, bij gemengd draaiende Scoutinggroepen) en Kabouters (v). Ook op deze leeftijd leren de kinderen spelenderwijs nog het meest. Ze maken dan een grote ontwikkeling door en er is een groeiende honger naar kennis. Het blijft echter nog moeilijk om lang met iets bezig te blijven. Voor het eerst komt ook voorzichtig de competitiedrang naar boven: je eigen mogelijkheden meten aan die van de ander. De fantasie van deze kinderen is onuitputtelijk, en het naspelen ervan kan eindeloos duren. Ondergrondse hutten bouwen of geheimschrift ontcijferen, toneel en piraat spelen zijn voorbeelden hiervan.

Welpen zijn jongens in dezelfde leeftijd als de kabouters. Tijdens de groepsbijeenkomsten proberen we ervoor te zorgen dat er voor elk wat wils is. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn: tochten lopen, balspelen, bosspelen, knutselen, koken, hutten bouwen en nog veel meer. Soms wordt er ook in een thema gedraaid. Enkele bijeenkomsten staan dan bijvoorbeeld in het thema Herfst. De Welpen leren dan van alles over de natuur, maken zelf herfstpoppetjes en lopen een spannende speurtocht met vragen over de natuur. De hoogtepunten van het jaar zijn toch wel het weekendje en het grote kamp. Vaak hebben we dan andere activiteiten dan door het jaar heen en staat alles in het teken van een spannend thema. De welpen, maar ook de leiding kijken daar erg naar uit!

Welpen

Jongens
Vanaf 8 t/m 10 jaar

Elke zaterdag
15:00 – 17:00 uur

Kom proefdraaien

Lijkt het je leuk om eens mee te draaien of om lid te worden? Stuur ons een berichtje en de speltak laat je weten wanneer je kunt komen proefdraaien.

Activiteiten Welpen

23aug

Eerste groepsbijeenkomst na zomervakantie

06sep

Geen groep (Jubileumweekend moesland)

14sep

Overvliegweekend

Geen evenementen gevonden!