Verkenners

De Gidsen en Verkenners samen worden ook wel de Scouts genoemd. Bij Scouting Schaijk draaien zij apart groep, maar zeer af en toe hebben zij wel eens een avond gemengd opkomst, of gaan samen bijvoorbeeld naar de RSW (Regionale Scouts Wedstrijden). In de Scoutsleeftijd en die is van 10 tot en met 14 jaar (groep 7 t/m klas 2), zie je hechte vriendengroepjes ontstaan. In die groepjes wordt samen gesport, gekletst, of aan een hobby gewerkt. Kinderen van deze leeftijd houden van spelen met regels, competitie tegen elkaar dus! Het spel moet niet te fantasierijk worden, Scouts zijn in deze leeftijd namelijk sterk gericht op de realiteit. Met spannende spelen of bezigheden zijn de Scouts echter erg lang zoet te houden. Ook is dit de leeftijd waarop normen en waarden worden gevormd, en ingevuld.

Bij de Verkenners zitten actieve jongens tussen de 10 en de 14 jaar. Elke vrijdagavond draaien ze groep. Tijdens het groep draaien doen ze de meest uiteenlopende activiteiten. Naast het traditionele “knopen leggen en tenten bouwen” (die ze zelf maken!) en het doen van een gokje in het Verkennerscasino. Elk jaar vindt er ook een groot zomerkamp plaats. De verkenners zijn dan helemaal op zichzelf aangewezen: zelf koken op een eigengemaakte keuken, slapen in de zelfgebouwde tent en alle opdrachten uitvoeren met een groepje in een vreemde omgeving. Kortom de Verkenners zijn het hele jaar door druk in de weer met elkaar!

Verkenners

Jongens
Vanaf 11 t/m 14 jaar

Elke vrijdag
19:30 – 21:30 uur

Kom proefdraaien

Lijkt het je leuk om eens mee te draaien of om lid te worden? Stuur ons een berichtje en de speltak laat je weten wanneer je kunt komen proefdraaien.

Activiteiten Verkenners

10aug

Zomerkamp verkenners

23aug

Eerste groepsbijeenkomst na zomervakantie

06sep

Geen groep (Jubileumweekend moesland)

14sep

Overvliegweekend

Geen evenementen gevonden!
Meer laden