Kabouters

Meisjes en jongens van 7 tot en met 10 jaar (groep 4, 5 en 6) worden soms Wek’s genoemd. Dit is een verzamelnaam voor Welpen (m), Esta’s (m/v, bij gemengd draaiende Scoutinggroepen) en Kabouters (v). Ook op deze leeftijd leren de kinderen spelenderwijs nog het meest. Ze maken dan een grote ontwikkeling door en er is een groeiende honger naar kennis. Het blijft echter nog moeilijk om lang met iets bezig te blijven. Voor het eerst komt ook voorzichtig de competitiedrang naar boven: je eigen mogelijkheden meten aan die van de ander. De fantasie van deze kinderen is onuitputtelijk, en het naspelen ervan kan eindeloos duren. Ondergrondse hutten bouwen of geheimschrift ontcijferen, toneel en piraat spelen zijn voorbeelden hiervan.

Kabouters zijn meisjes uit groep 4, 5 en 6 die elke zaterdagmiddag bij elkaar komen. De opkomsten proberen we zo gevarieerd mogelijk te houden door de programma’s goed te verdelen. De activiteiten die wij zoal doen zijn: knutselen, spelletjes, speurtochten, bosspelen, enzovoort. We gaan ook 1 keer in het jaar op kamp. Dan werken we met een thema en beleven we allemaal spannende avonturen. Aan het einde van het kamp volgt er altijd een spannende ontknoping!

Kabouters

Meisjes
Vanaf 8 t/m 10 jaar

Elke zaterdag
15:00 – 17:00 uur

Kom proefdraaien

Lijkt het je leuk om eens mee te draaien of om lid te worden? Stuur ons een berichtje en de speltak laat je weten wanneer je kunt komen proefdraaien.

Activiteiten Kabouters

28jun

Laatste groepsbijeenkomst voor zomervakantie 28/29

08jul

Zomerkamp kabouters

23aug

Eerste groepsbijeenkomst na zomervakantie

06sep

Geen groep (Jubileumweekend moesland)

Geen evenementen gevonden!
Meer laden