Your most important notice information for site visitors with a link can come here.

Call 24 Hours: 1.888.222.5847

Activiteiten   arrow

Door het jaar heen zijn er allerlei verschillende activiteiten waarbij Scouting Schaijk actief is.
Voor het organiseren van gezamenlijke activiteiten zijn een aantal commissies in het leven geroepen. Deze commissies bestaan uit vrijwilligers van Scouting Schaijk.

Hierboven zie je een overzicht van de diverse commissies.

Commissie leidingfeest
Om alle leiding en medewerkers, die zich een jaar lang vrijwillig inzetten om een grote groep Schaijkse kinderen bezig te houden te bedanken, wordt er ieder jaar een feest georganiseerd.

Commissie Kerstboomverbranding
Het is de bedoeling dat kinderen uit Schaijk de bomen gaan verzamelen bij de inwoners. Hiervoor krijgen ze lotjes waarmee ze leuke prijsjes kunnen winnen. ’s Avonds zullen al deze bomen verbrand worden. De brandweer zorgt voor het ontsteken van de stapel kerstbomen. Meer hierover leest u tegen die tijd in de lokale media.

Commissie Carnavalsbal
Carnaval in het Moesland is een garantie voor vijf dagen feest. Al jaren opent Scouting Schaijk de jeugdcarnaval met een carnavalsbal. Het feest wordt in samenwerking met jeugdcarnaval georganiseerd en ook kinderen van buiten Scouting zijn welkom. Het was een groot succes dus ook dit jaar zal het weer feest zijn in en ongetwijfeld zullen ook de jeugdprins en prinses met hun gevolg een bezoekje brengen.

Commissie Braderie
Sinds jaren is het traditie om ons op de braderie (Moeslands Festival) aan heel Schaijk te presenteren. Ook dit jaar kunnen kinderen zich in ieder geval laten schminken en zal er brood gebakken kunnen worden. Een groot pionierobject zal waarschijnlijk ook niet ontbreken. Maar wat er verder nog bedacht wordt door de commissie is nog een verrassing. U bent hierbij alvast uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij onze stand.

Commissie Heitje voor een Karweitje
Ook dit jaar gaan de kinderen weer klusjes doen in ruil voor een kleine vergoeding. Dit komt deels ten goede aan de algemene kas van Scouting Schaijk, een deel gaat naar de speltakkas en een deel krijgt een van te voren nader te bepalen bestemming.

Commissie Project Groepsontwikkeling
Scouting Schaijk is een stabiele groep, maar ook voor Scouting Schaijk geldt dat het aantal jeugd- en kaderleden behouden moet blijven om de continuïteit van de groep te waarborgen. Hoe goed het met een groep ook gaat, stabiliteit op de lange termijn is niet vanzelfsprekend. Daarom is het verstandig om als vereniging zo af en toe eens goed “in de spiegel te kijken” en de organisatie “door te lichten”. We maken daarbij gebruik van het door Scouting Nederland ontwikkelde Programma Groepsontwikkeling. We zoomen daarbij in op de vijf succesfactoren: Scoutingspel, vrijwilligersbeleid, accommodatie & materiaal, bestuur & organisatie en financiën. Naast de leiding worden ook de ouders en leden betrokken bij dit project.

Commissie Overvliegweekend
Het overvliegweekend is intussen een ware topactiviteit geworden. Dit is een groepsweekend voor de leden van alle speltakken van Scouting Schaijk. Het weekend is gekoppeld aan het overvliegen, wat je doet als je van de ene speltak naar de andere gaat. Tevens is dit weekend de afsluiting van het oude Scoutingseizoen, en het begin van het nieuwe. Het motto van deze commissie is: “Aankleding is de helft van het weekend”. Alles is in thema: de muziek, het eten, de kleding, het kampterrein en het verhaal. Kortom alle zintuigen worden geprikkeld!

Commissie Dorpsactiviteit
Het spel van Scouting speel je samen, samen met de leden van je eigen speltak, samen met de andere leden van Scouting Schaijk, maar ook met kinderen die niet bij Scouting zitten. Dat doen we tijdens de dorpsactiviteit. Dan organiseren we iets leuks voor de jeugd en jongeren uit Schaijk en omgeving.

Commissie Natuurwerk- en Opschoondag
Scouting en de natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook voor kinderen die er van houden om hun handen uit de mouwen te steken moet je bij Scouting zijn. Wat is dan leuker om die dingen met elkaar te combineren. Tijdens de natuurwerkdag gaan de oudere speltakken helpen met natuuronderhoud, bijvoorbeeld de gemeente helpen om bomen te snoeien of vogels tellen bij een natuurvereniging. Tijdens de opschoondag helpen we een handje door de bossen op te ruimen, ongelofelijk hoeveel troep mensen achterlaten!

Contact
Wilt u in contact komen met een of meerdere commissies? Op de contactpagina kunt u een bericht verzenden naar de betreffende commissie.