Your most important notice information for site visitors with a link can come here.

Call 24 Hours: 1.888.222.5847

Leiding worden   arrow

Op zoek naar jou?
Scouting Schaijk is op zoek naar fanatieke, enthousiaste mensen die van aanpakken weten en het leuk vinden om met jeugd en jongeren om te gaan. Staat verder ook bij jou plezier maken, gezelligheid, humor en feesten hoog in het vaandel? Lees dan vooral verder!

Wat is Scouting?
In Nederland zijn meer dan 100.000 jongens en meisjes tus­sen de vijf en eenentwintig jaar elke week actief met Scouting. Iedereen is welkom bij Scouting. Er zijn ongeveer 1500 Scouting­groepen in heel Nederland. De (bege)leiding van de jeugdleden gebeurt bij Scouting door vrijwilligers, waarvan jij er een zou kunnen zijn.
Behalve het plezier dat je aan die wekelijkse opkomsten, kampen en voorbereidingen beleeft, steek je ook nog een boel op van je Scoutingwerk.

De gouden formule
Het succes van Scouting Schaijk ligt in de uitdaging die het door de jaren heen heeft geboden aan jongens en meisjes. Een uitda­ging om leuke en spannende activiteiten te doen, eigen grenzen te leren kennen, zelfstandig te leren werken en te leren samenwerken. Scouting is een vorm van jeugd- en jongerenwerk, waarin jongens en meisjes de wereld gaan ontdekken. Ze doen dit met een groeiende zelfstandigheid en daarmee gepaard gaande afnemende leiding van volwassenen door middel van een programma-aanbod dat is afgestemd op het leeftijdseigene van kinderen.

Leeftijdsgrenzen
Een zesjarige vindt andere activiteiten leuk dan een zestienjarige. Daarom kent Scouting verschillende leeftijdsgroepen.

5-7 jaar: Scoutjes van vijf tot zeven jaar worden Bevers genoemd. Ze spelen in een fantasiewereld, compleet met hoofd­rolspelers (de leiding). Lekker buiten spelen, of knippen, scheuren, kliederen, plakken en toneelspelen. De leiding doet volop mee en houdt zo ook een oogje in het zeil.
Groepstijd zaterdag 10.00 – 11.30 U
Min. leeftijd voor leiding: 15 jaar

7-10 jaar: Van deze leeftijdsgroep gaan de meisjes naar de Kabouters, die in het fantasieland Bambilië wonen. Voor de jongens zijn er de Welpen soms spelen zij spel­letjes gebaseerd op het jungle-verhaal. Ook handenarbeid, sport, het lopen van speurtochten en bezig zijn in de natuur horen bij de bezigheden van de Welpen.
Groepstijden
Kabouters: Zaterdag 10.00 – 12.00 U
Welpen: Zaterdag 15.00 – 17.00 U
Min. leeftijd voor leiding: 16 jaar

10-14 jaar: Geen fantasiewereld voor de Scouts, dit is een groep die opgesplitst is in de Gidsen, voor meisjes en de Verkenners, voor jongens. Scouts gaan er echt op uit, ontdekken dat er meer is dan alleen het dorp Schaijk. Natuur en milieu, sport en spel, een brug over een rivier bouwen met hout en touw. Scouts draaien nergens hun hand voor om.
Groepstijden
Gidsen: Vrijdag 19.30 – 21.30 U
Verkenners: Vrijdag 19.00 – 21.00 U
Min. leeftijd voor leiding: 17 jaar

14-17 jaar: Explorers gaan nog een stapje verder. Ze zijn wat ouder en kunnen meer verant­woordelijkheid aan. Het buiten­land lokt. Een grot onderzoeken, abseilen, een uitdagende expedi­tie, daar houden explorers van.
Groepstijd vrijdag van 20.00 – 22.00 U
Min. leeftijd voor leiding: 18 jaar

Contact
Lijkt het je leuk om leiding te worden? Op de contactpagina kun je een bericht verzenden naar de betreffende speltak.